Interiors


La Cloche, Wellington

La Cloche, Wellington

S&T's interiors work recognises the close relationship between building exteriors and interiors and the importance of achieving solutions that 'work' for their occupants and meet the client's aspirations and organisational goals. 

But while function must always follow form, the form can still be crafted with a refinement and dynamic materiality that can provide the user with a space that is an experience.  

S&T’s Interiors team keeps au courant with the current design styles and principles and yet create layouts that strive to go beyond these trends to achieve instead a quality and elegance that can endure the test of time.  We have been involved in a number of major interior design projects, ranging from corporate offices to retail stores, food outlets, gymnasia, lecture theatres, banking and debating chambers and public foyers.

 


Abbvie Office Fitout AbbVie, a global biopharmaceutical company, wanted an environment that supported its innovative and collaborative working culture. They approached S&T for concepts to improve their current fitout to match their working style

Abbvie

Office Fitout

AbbVie, a global biopharmaceutical company, wanted an environment that supported its innovative and collaborative working culture. They approached S&T for concepts to improve their current fitout to match their working style

Microsoft Wellington Office Fitout S&T’s design team transformed a tired, uninspiring space into a hub of collaboration that accommodates different working styles and also better reflects Microsoft as a global leader. 

Microsoft Wellington

Office Fitout

S&T’s design team transformed a tired, uninspiring space into a hub of collaboration that accommodates different working styles and also better reflects Microsoft as a global leader. 

REANNZ Office Fitout The brief for this fitout was for an industrial and stripped-back aesthetic. The project and scope was pushed rigorously by REANNZ’s Chief Executive Donald Clark whose close and consistent attention to detail was enthusiastically welcomed.

REANNZ

Office Fitout

The brief for this fitout was for an industrial and stripped-back aesthetic. The project and scope was pushed rigorously by REANNZ’s Chief Executive Donald Clark whose close and consistent attention to detail was enthusiastically welcomed.

Stephenson & Turner Design Studio, Christchurch S&T is a firm that encourages Engineers and Architects to work side-by-side to create their unique blend of integrated design. This quickly became the centre of our brief: to create something that encouraged our left brain and right brain thinkers to work together.

Stephenson & Turner

Design Studio, Christchurch

S&T is a firm that encourages Engineers and Architects to work side-by-side to create their unique blend of integrated design. This quickly became the centre of our brief: to create something that encouraged our left brain and right brain thinkers to work together.

 
Stephenson & Turner Design Studio, Wellington S&T recently completed fitting out the top floor of a 110 year old building for the new Wellington office. Timber floors, exposed brick walls and open trusses offered huge potential to create an open plan office that speaks to our firm’s core philosophy of “creating inspirational environments.” 

Stephenson & Turner

Design Studio, Wellington

S&T recently completed fitting out the top floor of a 110 year old building for the new Wellington office. Timber floors, exposed brick walls and open trusses offered huge potential to create an open plan office that speaks to our firm’s core philosophy of “creating inspirational environments.” 

Mighty River Power Headquarters Fitout S&T completed a fitout for Mighty River Power, one of New Zealand’s largest electricity companies. Staff had previously been housed in three separate buildings. With the move, the company wanted to unify the staff and create a new, fresh working space which embodied the Mighty River Power brand.

Mighty River Power

Headquarters Fitout

S&T completed a fitout for Mighty River Power, one of New Zealand’s largest electricity companies. Staff had previously been housed in three separate buildings. With the move,
the company wanted to unify the staff and create a new, fresh working space which embodied the Mighty River Power brand.

ACC Office Fitout S&T were selected for a Panel of Preferred Suppliers by ACC in 2011. ACC were impressed by S&T’s professional approach to design, our commitment to provide exceptional service to our clients and our nouse for creating inspirational and sustainable environments on a budget. 

ACC

Office Fitout

S&T were selected for a Panel of Preferred Suppliers by ACC in 2011. ACC were impressed by S&T’s professional approach to design, our commitment to provide exceptional service to our clients and our nouse for creating inspirational and sustainable environments on a budget. 

Intergen Office Fitout S&T created a fresh new office for IT company, Intergen. The company’s extension onto a third floor included a 900-square-metre fitout which reflects the company’s brand. The vibrant “Intergen Yellow” was included on feature walls and screen dividers and was complemented elsewhere with neutral off-whites and greys.

Intergen

Office Fitout

S&T created a fresh new office for IT company, Intergen. The company’s extension onto a third floor included a 900-square-metre fitout which reflects the company’s brand. The vibrant “Intergen Yellow” was included on feature walls and screen dividers and was complemented elsewhere with neutral off-whites and greys.

 
Mercury Energy Headquarters Fitout Energy retailer Mercury Energy has revitalised its Auckland headquarters with a radical refurbishment. The original rabbit warren of offices and corridors were transformed to a stimulating open-plan environment that encourages interaction and productivity. 

Mercury Energy

Headquarters Fitout

Energy retailer Mercury Energy has revitalised its Auckland headquarters with a radical refurbishment. The original rabbit warren of offices and corridors were transformed to a stimulating open-plan environment that encourages interaction and productivity. 

CISCO Office Fitout S&T were approached by CISCO Systems Australia to undertake interior design fit-outs of their new premises in Auckland and Wellington. In addition to the normal office spaces, meeting rooms and service areas, the fitouts included specialist training rooms, boardrooms and tele-presence rooms at each location. 

CISCO

Office Fitout

S&T were approached by CISCO Systems Australia to undertake interior design fit-outs of their new premises in Auckland and Wellington. In addition to the normal office spaces, meeting rooms and service areas, the fitouts included specialist training rooms, boardrooms and tele-presence rooms at each location. 

Stephenson & Turner Design Studio, Auckland After celebrating S&T’s 50th anniversary in 2006, the Auckland office of architects and engineers relocated to new premises that would reflect the company’s new brand identity and provide a welcoming environment for clients.. 

Stephenson & Turner

Design Studio, Auckland

After celebrating S&T’s 50th anniversary in 2006, the Auckland office of architects and engineers relocated to new premises that would reflect the company’s new brand identity and provide a welcoming environment for clients.. 

FMG Headquarters Fitout Following on from FMG’s Corporate Office in Wellington, S&T were asked to refurbish their Head Office in Palmerston North where they had been based for a number of years in a building famous for it’s ‘crystaline’ shape. This presented unique challenges but resulted in a polished interior design.

FMG

Headquarters Fitout

Following on from FMG’s Corporate Office in Wellington, S&T were asked to refurbish their Head Office in Palmerston North where they had been based for a number of years in a building famous for it’s ‘crystaline’ shape. This presented unique challenges but resulted in a polished interior design.

 
Les Mills World of Fitness Lower Hutt The Hutt gymnasium facility redefines the genre, providing its members with an energising and constantly dynamic environment to achieve the results they are looking for. From the moment you enter the doors and see the welcoming `Hi’ on the reception desk, you are transported to a place of extraordinary light, movement and sound. Huge, expansively-lit walls are saturated with colours and patterns that can change within the hour. Lighting at ground level creates the illusion of floating elements- whether they are performance stages, walls or lockers. 

Les Mills World of Fitness

Lower Hutt

The Hutt gymnasium facility redefines the genre, providing its members with an energising and constantly dynamic environment to achieve the results they are looking for. From the moment you enter the doors and see the welcoming `Hi’ on the reception desk, you are transported to a place of extraordinary light, movement and sound. Huge, expansively-lit walls are saturated with colours and patterns that can change within the hour. Lighting at ground level creates the illusion of floating elements- whether they are performance stages, walls or lockers. 

La Cloche Cafe Wellington Wellington famous French Café and Patisserie La Cloche Central recently opened its doors on Featherston Street - S&T have given the premises a beautiful interior fit out with a sustainable-led industrial and sleek aesthetic.

La Cloche Cafe

Wellington

Wellington famous French Café and Patisserie La Cloche Central recently opened its doors on Featherston Street
- S&T have given the premises a beautiful interior fit out with a sustainable-led industrial and sleek aesthetic.

Les Mills Extreme Wellington Prior to refurbishment, Les Mills occupied this same site but only on the upper four floors on Taranaki Street in Wellington for over 10 years. While their activities encompassed most of the Hope Gibbons Annexe Building, they never had the desired ground-floor presence or impact at street level. 

Les Mills Extreme

Wellington

Prior to refurbishment, Les Mills occupied this same site but only on the upper four floors on Taranaki Street in Wellington for over 10 years. While their activities encompassed most of the Hope Gibbons Annexe Building, they never had the desired ground-floor presence or impact at street level. 

Special Courts at L1 Chorus House Refurbishment The brief from the Ministry of Justice was to provide an office environment and a suite of facility rooms for Immigration and Protection Tribunal, and the Environment and Employment Courts. The Ministry had a particular need for flexible spaces that could be configured into hearing rooms, courtrooms, mediation rooms and even interview spaces – a paradigm shift away from dedicated spaces that were often unused and towards a model based on sharing and efficiency.

Special Courts at L1 Chorus House

Refurbishment

The brief from the Ministry of Justice was to provide an office environment and a suite of facility rooms for Immigration and Protection Tribunal, and the Environment and Employment Courts. The Ministry had a particular need for flexible spaces that could be configured into hearing rooms, courtrooms, mediation rooms and even interview spaces – a paradigm shift away from dedicated spaces that were often unused and towards a model based on sharing and efficiency.

The Hub New Zealand Defence Force S&T refurbished this 5,000-square-metre factory administration building for the New Zealand Defence Force. Located close to the Trentham Military Camp in Upper Hutt, the two-storey, 50-year-old building now provides office space for 200 people. 

The Hub

New Zealand Defence Force

S&T refurbished this 5,000-square-metre factory administration building for the New Zealand Defence Force. Located close to the Trentham Military Camp in Upper Hutt, the two-storey, 50-year-old building now provides office space for 200 people.